Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή Κολοκυθιού Πελεκανάδα – Μεσσηνία Πελοπόννησος – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Την “Γιορτή του κολοκυθιού” διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Πελεκανάδας στο Νομό Μεσσηνίας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προβληθούν αφ’ ενός η συμβολή του κολοκυθιού στη μεσογειακή διατροφή και στη γαστρονομία και αφ’ ετέρου τα πλεονεκτήματα της ορθολογικής διαχείρισης της καλλιέργειάς του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στο Δημοτικό Σχολείο Πελεκανάδας. Οι επισκέπτες της γιορτής κολοκυθιού έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές με βασικό συστατικό το συγκεκριμένο λαχανικό, φτιαγμένες από τις γυναίκες του συλλόγου, με αγνά τοπικά υλικά. Τα κολοκύθια είναι προσφορά των παραγωγών της περιοχής, ενώ χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Μεσσήνης.

Η βραδιά, εκτός από κολοκυθομαγειρέματα, έχει παράσταση από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Πεταλιδίου, καθώς και μουσική και τραγούδι από ορχήστρα. Επίσης, στην αίθουσα θεάτρου του σχολείου, λειτουργεί έκθεση με λαογραφικό περιεχόμενο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μεσσηνίας, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ) και την οικονομική συμπαράσταση του Δήμου Αριστομένη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Πελεκανάδα, Νομός Μεσσηνίας, Πελοπόννησος ΤΚ 24014

GPS:

37.053360081316, 21.844841933829

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αρχές Αυγούστου.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL