Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Κάστανου – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές – Αγιάσος Λέσβος

Στην καρδιά του φθινοπώρου, η Αγιάσος προσκαλεί όλους να ζήσουν μια όμορφη εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, την “Γιορτή Κάστανου” κάθε Νοέμβριο. Η γιορτή κάστανου που διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς δεν είναι μια απλή εκδήλωση. Μια μοναδική υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική περιμένει τους επισκέπτες να τους προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα της γης.

Αποτελεί σήμα κατατεθέν του μήνα Νοέμβριου για τη Λέσβο. Η Γιορτή Κάστανου ξεκίνησε το 2004 στην Αγιάσο με στόχο την τόνωση της αγροτικής παραγωγής της περιοχής. Τεράστιοι σωροί από κάστανα συγκεντρώνονται τοπικά και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γευτούν δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα ή να προμηθευτούν τον υπέροχο αυτό καρπό από τους παραγωγούς του.

Οι ταβέρνες και τα καφενεία κατακλύζονται από κόσμο και σε όλο το χωριό επικρατεί μια εορταστική ατμόσφαιρα. Με χιλιάδες επισκέπτες και τόνους από το νόστιμο αυτό προϊόν της περιοχής, η γιορτή αποτελεί έναν θεσμό πλέον για το ορεινό αυτό χωριό της Λέσβου, πλαισιωμένη πάντα από πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η Γιορτή του Κάστανου είναι μια γιορτή αγροτουρισμού με παράλληλες εκδηλώσεις, εκθέσεις και δραστηριότητες γύρω από το κάστανο, η οποία συνδιοργανώθηκε από μέλη του δικτύου των «Εμψυχωτών Επιχειρηματικότητας” της ΤΕΔΚ Λέσβου σε συνεργασία με τον (πρώην) Δήμο Αγιάσου και υποστηρίχτηκε από τοπικούς συλλόγους και κάποιους χορηγούς.

Από τις 10 το πρωί ανάβουν σε κεντρικά σημεία του χωριού οι παραδοσιακές φουφούδες και τα καζάνια για το ψήσιμο – βράσιμο των κάστανων, που θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες μαζί με διάφορα ποτά (ούζο, κρασί, αναψυκτικά). Επίσης λειτουργούν μέχρι τις απογευματινές ώρες το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και το Δημοτικό Εκθετήριο Ειδών Λαϊκής Τέχνης – Καρναβαλικό Μουσείο (παλιά Ηλεκτρομηχανή).

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed