Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Κάστανου Παλαιοχώρι – Καβάλα Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Όπως κάθε χρόνο, στο Παλαιοχώρι Καβάλας διοργανώνεται η “Γιορτή Κάστανου” και υποδέχεται τους επισκέπτες του. Η Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αναβιώνει στα τέλη Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ.. στο γραφικό Καστανόδασος, ένα από τα ομορφότερα έθιμα του χωριού, την Ημέρα Κάστανου.

Η εκδήλωση αυτή που ουσιαστικά είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στη φύση, τη γη και τους καρπούς της μπορεί από κάποιους να θεωρείται ότι είναι υποχώρηση του ανθρώπου από το θρησκευτικό του πιστεύω, όμως η αγάπη και η σημαντική επαφή μας που είναι αρχέγονη με τη φύση έχει να κάνει και με την επιβίωση μας.

Το Καστανόδασος του Παλαιοχωρίου που δίνει τους πλούσιους καρπούς του ηχεί από γλυκές φωνές και αποτελεί σημείο αναφοράς της γιορτής του κάστανου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου φροντίζει να υπάρχουν άφθονα κάστανα, βραστά και ψητά, για όλους τους επισκέπτες που θα δώσουν το δικό τους παρόν.

Παράλληλα υπάρχει ζωντανή μουσική και κρασί, ενώ χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed