Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή Κάστανου Παλαιοχώρι – Καβάλα Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Όπως κάθε χρόνο, στο Παλαιοχώρι Καβάλας διοργανώνεται η “Γιορτή Κάστανου” και υποδέχεται τους επισκέπτες του. Η Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αναβιώνει στα τέλη Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ.. στο γραφικό Καστανόδασος, ένα από τα ομορφότερα έθιμα του χωριού, την Ημέρα Κάστανου.

Η εκδήλωση αυτή που ουσιαστικά είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στη φύση, τη γη και τους καρπούς της μπορεί από κάποιους να θεωρείται ότι είναι υποχώρηση του ανθρώπου από το θρησκευτικό του πιστεύω, όμως η αγάπη και η σημαντική επαφή μας που είναι αρχέγονη με τη φύση έχει να κάνει και με την επιβίωση μας.

Το Καστανόδασος του Παλαιοχωρίου που δίνει τους πλούσιους καρπούς του ηχεί από γλυκές φωνές και αποτελεί σημείο αναφοράς της γιορτής του κάστανου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου φροντίζει να υπάρχουν άφθονα κάστανα, βραστά και ψητά, για όλους τους επισκέπτες που θα δώσουν το δικό τους παρόν.

Παράλληλα υπάρχει ζωντανή μουσική και κρασί, ενώ χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Παλαιοχώρι, Νομός Καβάλας, Μακεδονία ΤΚ 64100

GPS:

40.942842733376, 24.177325766313

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Τέλη Οκτωβρίου .

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL