Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Κάστανου Έλος Κισσάμου – Χανιά Κρήτη – Εκδηλώσεις Γιορτές

Η περίφημη “Γιορτή Κάστανου” διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Οκτωβρίου. Εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας επισκέπτονται το Έλος Κισσάμου για να συμμετάσχουν στην κεντρική εκδήλωση για τη «Γιορτή Κάστανου», που πραγματοποιείται από τη δεκαετία του ’60, σε μία περιοχή η οποία φημίζεται για τα κάστανα της.

Κατά την διάρκεια της γιορτής μπορείτε να απολαύσετε κάστανα βραστά και ψητά που θα προσφέρονται σε όλους δωρεάν, αλλά και το πανέμορφο, καταπράσινο τοπίο της περιοχής του Έλους Κισσάμου. Επίσης, θα διασκεδάσετε στο γλέντι που στήνεται εκεί, αλλά και να περιηγηθείτε στην έκθεση με τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών.

Παραδοσιακά φαγητά με κάστανο, κρητικές μελωδίες, χορευτικές επιδείξεις και θεατρικά δρώμενα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν στην εκδήλωση. Την πρώτη μέρα της εκδήλωσεις παρουσιάζονται παραδοσιακά φαγητά από επαγγελματίες σεφ με βασικό συστατικό το κάστανο και η βραδιά κλείνει με ζωντανή μουσική και πλούσιο κέρασμα για όλους. Την δεύτερη μέρα πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία του Έλους με ομιλίες και πλούσιο κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Διοργανωτές των διήμερων εκδηλώσεων είναι ο Δήμος Κισσάμου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Εννιά Χωριών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αναγέννηση» και η Τοπική Κοινότητα Έλους.

Σας περιμένουμε όλους, κάθε χρόνο σε ένα 2ήμερο γιορτής και διασκέδασης. Η είσοδος στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη!!

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed