Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτή Κάστανου Άρνα – Λακωνία Πελοπόννησος – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Φεστιβάλ

Ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και η τοπική κοινότητα Άρνας διοργανώνουν την Γιορτή Κάστανου, ένα τριήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια υπαίθρια αγορά.

Στην καρδιά του φθινοπώρου, η Άρνα Λακωνίας προσκαλεί όλους να ζήσουν ένα όμορφο τριήμερο στον Ταΰγετο. Η γιορτή κάστανου που διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς δεν είναι μια απλή εκδήλωση. Μια μοναδική υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική περιμένει τους επισκέπτες να τους προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα της γης του Ταΰγετου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί. Όπως πάντα, η γιορτή του φθινοπώρου πλαισιώνεται από καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα, που με την παρουσία τους δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά, ενώ η μουσική επένδυση όλου του τριημέρου θα ταξιδέψει όλους σε πάμπολλα μονοπάτια του κόσμου.

Πάνω και πρώτα απ’ όλα, όμως, η Γιορτή του Κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου “πλάτανου της Άρνας” θα απλώνονται καλοφτιαγμένοι πάγκοι που θα φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα.

Οι εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο με βάση το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που έχει την ευκαιρία να απολαύσει στην πανέμορφη πλατεία του χωριού δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα, τσίπουρο και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Οκτώβριο.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Χρύσα τσαλου 18 Δεκεμβρίου 2019 08:18
Περιγραφή
Ενημέρωση
Πληροφορίες
Χρησιμότητα

Πολύ ωραία εκδήλωση, πάντα τέτοια να κρατάμε τις παραδόσεις

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…