Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή Κάστανου Αγία Τριάδα – Καρπενήσι Ευρυτανία – Εκδηλώσεις Γιορτές

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται, τη δεύτερη Κυριακή του Οκτώβρη η καθιερωμένη “Γιορτή Κάστανου” στην Αγία Τριάδα από το Δήμο Καρπενησίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αγιατριαδητών. Πρόκειται για μια εκδήλωση – θεσμό για το χωριό, ένα είδος φθινοπωρινού ανταμώματος, στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου όπου το κάστανο είχε την τιμητική του.

Το βασικότερο γεωργικό προϊόν όλου του Δήμου Κτημενίων είναι τα κάστανα, τα οποία μάλιστα κρατούν πάντοτε πολύ καλές τιμές στην αγορά χάρη στην εξαιρετική τους ποιότητα. Ιδιαίτερα η Αγία Τριάδα έχει ταυτιστεί με τα κάστανα. Την περίοδο αυτή η Αγία Τριάδα και οι Δομιανοί κυρίως, αλλά και τα άλλα χωριά του Δήμου ζωντανεύουν από αυτούς που συγκεντρώνονται για τη συγκομιδή.

Στην εκδήλωση κάθε χρόνο συμμετέχουν οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες από όλη σχεδόν την χώρα. Το κάστανο έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να δοκιμάσουν τον νόστιμο καρπό ψημένο στα κάρβουνα αλλά και να αγοράσουν κάστανα από τους πωλητές που διέθεταν τη φετινή σοδειά τους.

Πλήθος κόσμου ντόπιων αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στη πλατεία του χωριού και διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ψημένα κάστανα, προσφορά του Δήμου Καρπενησίου.

Σας περιμένουμε όλους, κάθε χρόνο. Η είσοδος στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη.  


Σύλλογος Αγιατριαδιτών Ευρυτανίας

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Αγία Τριάδα, Νομός Ευρυτανίας ΤΚ 36071

GPS:

38.984884971432, 21.600708567247

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Τέλη Οκτωβρίου

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Greece 28 Δεκεμβρίου 2019 08:29
Περιγραφή
Ενημέρωση
Πληροφορίες
Χρησιμότητα

Teleia giorti

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL