Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Η “Γιορτή της Κακαβιάς” Φοίνικας – Σύρος Κυκλάδες – Παραδοσιακές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Η τοπική κοινότητα Φοίνικα, ο Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος “Ο Φοίνικας Σύρου” και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φοίνικα, με τη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σας προσκαλούν στην παραδοσιακή νησιώτικη “Γιορτή της Κακαβιάς” που διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου, στην Πλατεία του Φοίνικα.

Οι κάτοικοι ξεκινούν το μαγείρεμα το βράδυ και χρησιμοποιούν πάνω από 100 κιλά ψάρια σε τεράστιες κατσαρόλες. Νωρίς το βράδυ το μαγείρεμα τελειώνει και οι κάτοικοι μαζί με τους επισκέπτες χορεύουν πίνοντας κρασί και τρώγοντας τη κακαβιά.

Είναι μία γιορτή των ψαράδων, ξεκίνησε από τους ψαράδες και σιγά σιγά καθιερώθηκε εδώ και 25 πλέον χρόνια. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά ήθη και έθιμα, καθώς και την τοπική γαστρονομία, μέσα από μία ευχάριστη εκδήλωση.

Η γιορτή συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, απολαυστική κακαβιά (πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό είδος ψαρόσουπας), άφθονο κρασί, χορό και ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Συγκεντρώνει δεκάδες κατοίκους και επισκέπτες της Σύρου σε ένα μεγάλο νησιώτικο γλέντι.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αύγουστο.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL