Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή της Φωτιάς – Φλώρινα Μακεδονία – Εκδηλώσεις Παραδοσιακά Έθιμα

Η Φλώρινα έχει ένα χαρακτηριστικό έθιμο. Κάθε χρόνο στις 23 Δεκεμβρίου, πραγματοποιούνται οι «Φωτιές», σήμα κατατεθέν της πόλης και κομμάτι της ζωής των ντόπιων. Οι κάτοικοι ανάβουν μεγάλες φωτιές με ξύλα κέδρου, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τα 15 μέτρα ύψος. Ένα παραδοσιακό έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Μεγάλες φωτιές ανάβουν σε διάφορες γειτονιές μαζί με χορό και κεράσματα. Το άναμμα πραγματοποιείται αμέσως μετά τα μεσάνυχτα και συνήθως οργανώνεται ανά γειτονιές. Η προετοιμασία για το άναμμα της φωτιάς κρατάει καιρό. Ομάδες παιδιών αλλά και μεγαλύτεροι, αφού επιλέξουν ασφαλές μέρος φύλαξης, αποθηκεύουν τόνους ξύλα που κόβουν κυρίως από το βουνό. Για κάθε βράδυ ορίζεται ένας φύλακας των ξύλων γιατί καιροφυλαχτούν ομάδες παιδιών από τις διπλανές γειτονιές που δεν θα διστάσουν να κλέψουν τα ξύλα.

Η μεγαλύτερη είναι αυτή που βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων δίπλα στον ποταμό Σακουλέβα. Ο νυχτερινός περίπατος δίπλα στο ποτάμι με τις φωτιές να καθρεπτίζονται στα νερά του, είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους επισκέπτες που θα βρεθούν στην ακριτική πόλη για να βιώσουν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Στην κεντρική πλατεία προσφέρονται δωρεάν εδέσματα φαγητό και κρασί σε όλους τους επισκέπτες. Πρόκειται για το πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο έθιμο στην Δυτική Μακεδονία.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Φλώρινα, Μακεδονία ΤΚ 53100

GPS:

40.784520547039, 21.41169268248

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

23 Δεκεμβρίου

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL