Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Ελιάς & Λαδιού Σελλασία – Λακωνία Πελοπόννησος – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Φεστιβάλ

Η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού διοργανώνεται στη Σελλασία της Δ.Ε. Οινούντος του Δήμου Σπάρτης, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου από το 2004 μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού, λειτουργεί Έκθεση Λακωνικών προϊόντων και επιχειρήσεων, διεξάγονται ενημερωτικές συζητήσεις για την αγροτική παραγωγή και διοργανώνονται συναυλίες και άλλα δρώμενα.

Το χωριό Σελλασία, λίγο βορειότερα από τη Σπάρτη, είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια για την περίφημη γιορτή που είναι αφιερωμένη στα πιο ξακουστά τοπικά προϊόντα, το λάδι και τη βρώσιμη ελιά. Η Εκδήλωση συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, που έρχεται από όλη την Ελλάδα για να γνωρίσει από κοντά τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες της Λακωνίας και να γευτεί τα προϊόντα τους.

Παραδοσιακά οι εκδηλώσεις διαρκούν τρεις ημέρες και περιλαμβάνουν έκθεση προϊόντων, συζητήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και, φυσικά, πλούσια εδέσματα με επίκεντρο το λάδι και την ελιά.

Μια εκδήλωση θεσμός, που εδώ και 15 χρόνια μοναδικό σκοπό έχει την ανάδειξη, την προβολή και την προώθηση του λακωνικού ελαιολάδου και ελιάς αλλά και όλων προϊόντων της Λακωνικής γης, την πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Πολλές εκπλήξεις, μαγειρέματα και κεράσματα περιμένουν σε όσους παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού, που είναι όλες δωρεάν για τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed