Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Γιορτή Αμύγδαλου Συκούριο – Λάρισα Θεσσαλία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Η “Γιορτή Αμύγδαλου” είναι μια γιορτή που έχει παραδοσιακή χροιά και στοχεύει κυρίως στην προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής, στη μετάδοση της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής αλλά και πολλών επισκεπτών.

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων πραγματοποιείται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διοργανώνεται έκθεση προϊόντων που αφορά στο αμύγδαλο, καθώς και ομιλίες για τη διατροφική του αξία.

Εξάλλου το αμύγδαλο, το οποίο θεωρείται υπερτροφή αλλά και καλλυντική πρώτη ύλη, έχει μεταξύ άλλων και πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Το αμύγδαλο αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή του Συκουρίου και πόλος έλξης επισκεπτών προκειμένου να δοκιμάσουν τον εξαιρετικό και αγαπημένο καρπό.

Η Εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους, τους λάτρεις των αμυγδαλογλυκισμάτων, αλλά και για όσους θέλουν να περάσουν ευχάριστα με καλή λαϊκή μουσική και παραδοσιακό τραγούδι και χορούς. Επίσης, γίνεται και παρουσία παραδοσιακών χορών από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

Ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου, ο Δήμος Τεμπών (Δημ. Κοινότητα Συκουρίου) και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την εκδήλωση.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Συκούριο, Νομός Λάρισας ΤΚ 40006

GPS:

39.758348054642, 22.579451812556

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Σεπτέμβριο.

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL