Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Αμύγδαλου Κρούστα – Λασίθι Κρήτη – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Πρόκειται για μια γιορτή που έχει παραδοσιακή χροιά και στοχεύει κυρίως στην προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής, η οποία έχει γίνει θεσμός εδώ και αρκετά χρόνια. Η Γιορτή Αμυγδάλου διοργανώνεται συνήθως από τον Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Κρούστα, κάθε χρόνο τον Ιούλιο.

Εξάλλου το αμύγδαλο, το οποίο θεωρείται υπερτροφή αλλά και καλλυντική πρώτη ύλη, έχει μεταξύ άλλων και πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Το αμύγδαλο αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή του Κρούστα και πόλος έλξης επισκεπτών προκειμένου να δοκιμάσουν τον εξαιρετικό και αγαπημένο καρπό.

Η Εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους, τους λάτρεις των αμυγδαλογλυκισμάτων, αλλά και για όσους θέλουν να περάσουν ευχάριστα με καλή λαϊκή μουσική και παραδοσιακό τραγούδι και χορούς.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρούστα.

Με κρητικό γλέντι, χορούς και σπιτικά κρητικά εδέσματα από αμύγδαλα (αμυγδαλωτά, σοκολατάκια υγείας με αμύγδαλο, μέλι με αμύγδαλα κ.α.) τα οποία προσφέρουν στην είσοδο του σχολείου οι γυναίκες του Κρούστα. Η αυλή του Δημοτικού Σχολείου του Κρούστα γεμίζει με κόσμο από πολύ νωρίς.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed