Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Αγροσουρωτοξυνοτύρι Άνω Μεριά – Φολέγανδρος Κυκλάδες – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Κάθε καλοκαίρι στη Φολέγανδρο στήνονται μικρά πανηγύρια και γλέντια που σκοπό έχουν να αναδείξουν τη πολιτισμική παράδοση του νησιού, συνδυάζοντας το παραδοσιακό γλέντι με την ντόπια γαστρονομία.

Η “Γιορτή Αγροσουρωτοξυνοτύρι” αποτελεί μια γαστρονομική εκδήλωση, μέσω της οποίας γίνεται προσπάθεια να προβληθεί η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή του νησιού και ειδικότερα τα τυριά. Πρωταγωνιστές είναι το εκπληκτικής νοστιμιάς σουρωτό (λόγω εποχής) η τοπική ξυνομυζήθρα, καθώς το ξυνότυρο απ’ τα οποία πήρε το όνομα η γιορτή.

Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν εκτός από τα διαφορετικά τυριά πολλά κεράσματα, που έχουν ως βάση τα ντόπια τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα και να συμμετάσχουν σε ένα αυθεντικό φολεγανδρίτικο γλέντι, με ντόπιους οργανοπαίκτες, χορό και τραγούδι.

Η γιορτή “Αγροσουρωτοξυνοτύρι” διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο της Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Γιορτές Φολεγάνδρου 2019», που διοργανώνει ο Δήμος Φολεγάνδρου, με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Φολεγάνδρου, επιχειρηματιών του νησιού και εθελοντών.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed