Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γιορτή Αγίας Παρασκευής Κωνωπίνα – Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Στην Κωνωπίνα, το Ξηρόμερο γιορτάζει με λαμπρότητα και με ξεχωριστό τρόπο την Μεγαλομάρτυρα Αγία Παρασκευή. Σ’ ένα μικρό ξωκλήσι, στην καρδιά του δάσους, δύο χιλιόμετρα έξω από το Χωριό Κωνωπίνα του Κεντρικού Ξηρομέρου, συρρέουν κάθε χρόνο στις 25 Ιουλίου, πλήθος πιστών για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τη χάρη της θαυματουργής μας Αγίας Παρασκευής.

Η Αγία Παρασκευή γιορτάζεται με θρησκευτική ευλάβεια σε πολλά χωριά του Ξηρομέρου.

Ο εορτασμός όμως της Αγίας Παρασκευής, στην Κωνωπίνα, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, αποτελεί ξεχωριστό θρησκευτικό γεγονός, με μαζική συμμετοχή πιστών από όλο το Ξηρόμερο, όπου εξελίσσεται σ’ ένα όμορφο παλιακό, λαϊκό πανηγύρι.

Με την φροντίδα των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου, Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου αλλά και των γυναικών του χωριού, ετοιμάζεται “τραπέζωμα” για όλους του πιστούς και προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ εν αφθονία ψητή προβατίνα σούβλας, συνοδευόμενη με τυρί, ψωμί και από Ξηρομερίτικα εδέσματα (πίτες, γλυκά κλπ) που θα ετοιμάσουν οι χρυσοχέρες Κωνωπινιώτισσες.

Ακολουθεί γλέντι τρικούβερτο και χορός μέχρι πρωίας. Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, σας προσκαλεί σ’ ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό γεγονός για να περάσετε όμορφα γλεντώντας μέχρι το πρωί.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed