Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιορτές Νέστου “Δημήτρεια Δαφνώνα” – Δαφνώνας Ξάνθη Θράκη – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Οι Γιορτές Νέστου τελούνται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου ή το πρώτο του Αυγούστου στις όχθες του Νέστου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκεί όπου ο ποταμός περνάει δίπλα από το χωριό Δαφνώνα του Δήμου Σταυρούπολης.

Οι Γιορτές Νέστου, τριήμερης διάρκειας, τελούνται στην περιοχή από το 1988 ως πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δαφνώνα «Δήμητρα» γι΄ αυτό ονομάζονται και «Δημήτρεια Δαφνώνα».

Οι Γιορτές τελούνται εδώ και οκτώ χρόνια και έχουν πάρει χαρακτήρα εθίμου για την περιοχή, σε ένα χώρο μοναδικής φυσικής ομορφιάς με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών που μαζί με τους ντόπιους θα ζήσουν μια παρένθεση ξεκούρασης,
ψυχαγωγίας και χαράς.

Στις Γιορτές διαδραματίζονται εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου και αφορούν όλες τις ηλικίες και φύλα. Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις αφιερωμένες στη Φύση, το Παιδί και τον πολιτισμό. Τα πρωινά του διημέρου ή τριημέρου, τα παιδιά συμμετέχουν σε παραδοσιακά, σύγχρονα και ομαδικά παιχνίδια, δημιουργούν μέσα από ζωγραφική, θέατρο και τραγούδι και παίρνουν μέρος μαζί με τους μεγαλύτερους σε βόλτες με κανό στον ποταμό Νέστο. Τα βράδια πραγματοποιούνται για μικρούς και μεγάλους συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών του Ελληνικού λαϊκού, παραδοσιακού και έντεχνου ρεπερτορίου.

Κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος έκτος από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Δαφνώνα, οι κάτοικοι του Δήμου Σταυρούπολης και οι επισκέπτες του, οι προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, ειδικά για τη συμμετοχή τους.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Τέλος Ιουλίου - Αρχές Αυγούστου.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…