Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου – Πορταριά Μαγνησία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Φαγητού

Για τρεις ημέρες η «καρδιά» του Πηλίου «χτυπά» στο «Αγρόκτημα Καραΐσκου» όπου και έγινε το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, σ΄ ένα πλούσιο φεστιβάλ µε σκοπό την ανάδειξή της πηλιορείτικης γαστρονομίας. Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από όλο το Πήλιο, συνταγές και μυστικά μαγειρικής, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες μάγειρες, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, πάντοτε µε τη συνοδεία μουσικής, συνθέτουν το σκηνικό του Φεστιβάλ.

Με βασικό συστατικό την αγάπη για την Ελληνική κουζίνα, και ειδικότερα την Πηλιορείτικη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής µας κληρονομιάς, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να φέρει κοντά στο ευρύ κοινό τον γευστικό πλούτο και τα προϊόντα της περιοχής του Πηλίου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ο χώρος που φιλοξενείται μεταμορφώνεται για τρεις ημέρες σε µία “ανοιχτή αγορά μικρών παραγωγών”, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων, να έρθουν σε απευθείας επαφή µε τους παραγωγούς, τους μύθους, την ιστορία από το Πήλιο και τα προϊόντα του.

Το πρώτο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου “1st PELION GASTRONOMY FESTIVAL”, ανέδειξε τη γαστρονομική και πολιτιστική παράδοση της Μαγνησίας. Η γαστρονομία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του Πηλίου και σκοπός του Φεστιβάλ είναι να γίνει θεσμός κάθε χρόνο για την περιοχή.

Παράλληλα, γίνονται επιδείξεις συνταγών, ενώ στον ίδιο χώρο, πραγματοποιούνται δραστηριότητες για παιδιά. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό, διεξάγεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed