Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Αθήνα Αττική – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, διεξάγεται κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη (Αίθουσες A, B) και το Exile Room, με κάποιες από τις δράσεις του να φιλοξενούνται και στο Γαλλικό Ινστιτούτο, φιλοδοξώντας να αναδείξει ο,τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο έχει συμβεί στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Τα δέκα και πλέον χρόνια ζωής για ένα φεστιβάλ συνδεδεμένο με το αντισυμβατικό, off mainstream σινεμά δεν είναι μια αμελητέα υπόθεση. Η επιστροφή του Πρωτοποριακού Φεστιβάλ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, το οποίο παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που φέρνει στο προσκήνιο τους μοντέρνους πειραματισμούς και ταυτόχρονα τιμά τους σπουδαίους δημιουργούς του παρελθόντος.

Περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ που μας έρχονται από σπουδαία φεστιβάλ (από τις Κάνες έως το Λοκάρνο), σχεδόν όλα σε πανελλαδική πρεμιέρα, επιχειρώντας να καταργήσει τους φραγμούς που θέτουν τα είδη και οι διαφορετικές κατηγορίες ταινιών. Αποστολή του είναι να ανακαλύψει και να χαρτογραφήσει τον νέο χώρο που έχει επινοήσει η τέχνη του σύγχρονου κινηματογράφου.

Πληροφορίες – Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και στο viva.gr

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Νοέμβριο.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…