Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φεστιβάλ Λουκουμιού – Σύρος Κυκλάδες – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Γιορτές

Το Συριανό λουκούμι απέκτησε για πρώτη φορά δικό του φεστιβάλ το 2013. Από τότε και κάθε χρόνο έχει την τιμητική του και γιορτάζει το “Φεστιβάλ Λουκουμιού” στα τέλη Αυγούστου, στην Σύρο, πού αλλού;

Κανένα άλλο παραδοσιακό προϊόν δεν έχει ταυτιστεί με τη Σύρο όσο το λουκούμι. Όσοι την έχουν επισκεφτεί έχουν φύγει από το νησί γοητευμένοι από την αρχοντιά της Ερμούπολης αλλά και μερικά κουτιά με συριανά λουκούμια στις αποσκευές τους. Όσοι την επισκεφτούν τον Αύγουστο θα έχουν τη δυνατότητα και να την απολαύσουν και να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ λουκουμιού.

Διοργανώνεται για 2 ημέρες, στην Άνω Σύρο και στην Ερμούπολη, από τον Σύλλογο Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Ερμούπολης με τους λουκουμοποιούς του νησιού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, φιλοξενούνται νέοι μουσικοί και καλλιτέχνες – δημιουργούς γλυκών ψηφιδωτών με λουκούμι να πλαισιώνουν τους λουκουμοποιούς του νησιού που προσφέρουν απλόχερα το πασίγνωστο τοπικό προϊόν τους. Στόχος του φεστιβάλ είναι να ξαναζωντανέψουν τον μοναδικό μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου μετατρέποντας τον σε τόπο φιλοξενίας και πόλο έλξης νέων Ευρωπαίων καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα του LOUKOUMI FESTIVAL – SYROS κρύβει πολλές ακόμα γλυκές εκπλήξεις…!!!

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αύγουστο.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL