Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Σούλι Αχαΐας Πελοπόννησος

Το “Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού” διεξάγεται, κάθε χρονιά, στο Σούλι της Αχαΐας στα μέσα Ιουλίου, με συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από όλη τη χώρα. Μια τετραήμερη πανδαισία ηχοχρωμάτων και χορευτικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα προβάλλοντας και διατηρώντας τον “Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό”.

Ομάδες ντόπιων χορευτικών συγκροτημάτων από κάθε γωνιά έρχονται να στηρίξουν το στόχο αυτό, έχοντας ήδη καταξιωθεί σαν μια εκδήλωση θεσμός στα χορευτικά δρώμενα της ευρύτερης περιφέρειας, πραγματοποιώντας πάνω από 24 ετήσιες εκδηλώσεις.

Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Λαϊκού Χορού προσλαμβάνει πανελλήνιο χαρακτήρα, αφού καταφέρνει να παρουσιάζει πάνω από 25 χορευτικές παραστάσεις, που συνολικά πλαισιώνονται από τουλάχιστον 500 χορευτές και λαϊκές ορχήστρες από κάθε γωνία του Ελλαδικού χώρου, ενώ πάνω από 6000 άτομα παρακολουθούν την εκδήλωση.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Χορευτικό Τμήμα Σουλίου Πατρών, στο ειδικά διαμορφωμένο θεατράκι του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου Πατρών. Όλα αυτά χρόνια, απέδειξαν ότι έχουν μπει για τα καλά στη ρίζα του πολιτισμού ξεσηκώνοντας χωριά με ταυτότητα τον πολιτισμό της Ελλάδας και θυμίζοντας μας ότι στην παράδοση μας δεν «χωράει» το εμπόριο αλλά ούτε και ομάδες επίδειξης με στόχο μόνο την προβολή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης στις 21:00.

 30 Σύνολο,  1 Ημέρα

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed