Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Θεσσαλονίκη Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με έδρα του το ιστορικό Ολύμπιον, στην πλατεία Αριστοτέλους, αποτελεί τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου, έναν πολιτιστικό πυρήνα για την Θεσσαλονίκη, αλλά και ένα σταυροδρόμι πολιτισμών όπου συναντιέται η Ανατολή με τη Δύση, η Μεσόγειος με τα Βαλκάνια. Με δύο μεγάλες ετήσιες διοργανώσεις, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι το κορυφαίο φεστιβάλ κινηματογράφου της νοτιοανατολικής Ευρώπης, το βήμα παρουσίασης της ετήσιας ελληνικής παραγωγής και το πρωτεύον και παλαιότερο φεστιβάλ στα Βαλκάνια για τις δημιουργίες νεοεμφανιζόμενων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο.

Εγκαινιάστηκε το 1960 ως Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου και από το 1992 έγινε διεθνές, περιλαμβάνοντας Διαγωνιστικό Τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών με την πρώτη ή τη δεύτερή τους ταινία. Έκτοτε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, διαρκώς εξελισσόμενο, διεκδικεί και επιτυγχάνει μια ολοένα και αυξανόμενη διεθνή εμβέλεια, παρουσιάζοντας τις πλέον πρωτοποριακές ανεξάρτητες παραγωγές από ολόκληρο τον κόσμο και αναπτύσσοντας δραστηριότητα για τους επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου.

Το πρόγραμμά του Φεστιβάλ, πλαισιώνουν αριστουργηματικές ταινίες, πρώτες προβολές, βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, αφιέρωμα στην δεκαετία του ΄80, ταινίες του ΄60 που έχουν βραβευτεί από το Φεστιβάλ, βαλκανικές ταινίες, ταινίες ριζοσπαστικές καθώς και ταινίες από τον πιο δυναμικό και πρωτοποριακό κινηματογράφο.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ διοργανώνονται τιμητικές εκδηλώσεις, masterclasses και συζητήσεις οι οποίες είναι φυσικά ανοιχτές προς το κοινό, αλλά και τους επαγγελματίες.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed