Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Διεύθυνση & Επαφή

Η Διεύθυνσή μας

Νέα Καρβάλη, Νομός Καβάλας ΤΚ 64006

GPS

40.961946859941, 24.525990486145

Τηλέφωνο

-

E-mail

-

Soc. Networks

Φεστιβάλ “Ήλιος και Πέτρα” Νέα Καρβάλη – Καβάλα Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Το Διεθνές Λαογραφικό Φεστιβάλ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Ήλιος και Πέτρα» είναι ο μοναδικός διεθνής λαογραφικός θεσμός στην Βορειοανατολική Ελλάδα, όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα υπέροχο θέαμα γεμάτο από ήχους και χρώματα, χορό, μουσική, παραδοσιακή κουζίνα, ήθη, έθιμα και παραδόσεις, από όλον τον κόσμο.

Συνεχόμενα επί 39 χρόνια στο χώρο του Ακοντίσματος, εκεί λαμβάνει χώρα όπως πάντα άλλωστε, μαζί με το Δήμο και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο Κοσμόπολις θα έχουμε όλα τα χορευτικά σχήματα. Το θέατρο αυτό ιδρύθηκε από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, την υπουργό Πολιτισμού τότε για να φιλοξενεί το Φεστιβάλ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ.

Αυτή η παρουσία πέρα από το ότι δηλώνει ότι το ΗΛΙΟΣ και ΠΕΤΡΑ είναι εδώ, είναι και σπουδαία με την λογική του ότι τα συγκροτήματα αυτά καθεαυτά, τον πολιτισμό των λαών, την μουσική και χορευτική τους δυνατότητα τη δείχνουν εδώ στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ.

Ο κόσμος δεν έρχεται για να περιηγηθεί μόνο στα περίπτερα, όπως άλλωστε γίνεται με την Χερσόνησο της Παναγίας, ώστε να συμμετάσχει σε πολλαπλού τύπου εκδηλώσεις, αλλά έρχεται καθαρά και μόνο να δει τα χορευτικά συγκροτήματα στο κοίλο του θεάτρου.

Το ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ γίνεται στις αρχές Ιουλίου. Έτσι λοιπόν καθιερώθηκαν οι γιορτές αυτές για να τιμούν την ημερομηνία του θεάτρου και των εκδηλώσεων. Το δικαίωμα της ανατολικής πλευράς της πόλης να υποδέχεται και να χαίρεται εκδηλώσεις ποιότητας είναι εδώ και μιλάμε για εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την καρδιά του Έλληνα, που έχει να κάνει με την αγάπη για όλους τους ανθρώπους, για όλους τους λαούς και όλους τους πολιτισμούς της γης.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η προβολή και τουριστική ανάπτυξη του τόπου καθώς επίσης έδινε την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει ένα υπερθέαμα γεμάτο από ήχους και χρώματα, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

 18 Σύνολο,  1 Ημέρα

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed