Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου – Καβάλα Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Το φεστιβάλ διεξάγεται από το 1957 ενώ από το 2012 τη διοργάνωσή του έχει αναλάβει ο Δήμος Καβάλας, ο οποίος την αναθέτει μέσω προγραμματικής σύμβασης στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια».

Διαρκεί δύο μήνες (Ιούλιο – Αύγουστο), οι χώροι πραγματοποίησης των εκδηλώσεων είναι το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και το Φρούριο Καβάλας. Απευθύνεται σε κοινό που προέρχεται τόσο από την περιοχή της Καβάλας, όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία. Επίσης, το κοινό του απαρτίζουν άτομα από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση του συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2012 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 100 περίπου άτομα.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η συμβολή του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου καθώς και η προσπάθεια να κρατήσει ως θεσμός διότι είναι ο αρχαιότερος του τόπου μας και ο δεύτερος στην Ελλάδα μετά από αυτόν της Επιδαύρου.

Οι οργανωτικοί φορείς του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θάσου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας ενώ χρηματοδοτείται από το Δήμο Καβάλας, το Δήμο Θάσου και από χορηγούς.

Περισσότερες Πληροφορίες:

  • Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας
  • Τηλ: 2510-220876 / 220879 Fax: 2510-220878

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed