Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου – Καβάλα Μακεδονία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Το φεστιβάλ διεξάγεται από το 1957 ενώ από το 2012 τη διοργάνωσή του έχει αναλάβει ο Δήμος Καβάλας, ο οποίος την αναθέτει μέσω προγραμματικής σύμβασης στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια».

Διαρκεί δύο μήνες (Ιούλιο – Αύγουστο), οι χώροι πραγματοποίησης των εκδηλώσεων είναι το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και το Φρούριο Καβάλας. Απευθύνεται σε κοινό που προέρχεται τόσο από την περιοχή της Καβάλας, όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία. Επίσης, το κοινό του απαρτίζουν άτομα από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση του συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2012 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 100 περίπου άτομα.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η συμβολή του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου καθώς και η προσπάθεια να κρατήσει ως θεσμός διότι είναι ο αρχαιότερος του τόπου μας και ο δεύτερος στην Ελλάδα μετά από αυτόν της Επιδαύρου.

Οι οργανωτικοί φορείς του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θάσου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας ενώ χρηματοδοτείται από το Δήμο Καβάλας, το Δήμο Θάσου και από χορηγούς.

Περισσότερες Πληροφορίες:

  • Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας
  • Τηλ: 2510-220876 / 220879 Fax: 2510-220878

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Φιλίππου 4, Καβάλα, Μακεδονία ΤΚ 65403

GPS:

40.937454716226, 24.406179899478

E-mail:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Ιούλιο - Αύγουστο

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL