Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Έθιμο “Το Τράβηγμα της πεζότρατας” – Σύρος Κυκλάδες – Παραδοσιακά Έθιμα Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο, παρουσιάζετε στην παραλία των Αγκαθωπών το έθιμο “Το τράβηγμα της πεζότρατας”, που εδώ και 19 χρόνια έχει γίνει πλέον ένας από τους πιο ισχυρούς θεσμούς στο νησί και που προσελκύει δεκάδες εκατοντάδες κόσμου στην περιοχή.

Το έθιμο προσελκύει πολλούς συριανούς αλλά και ξένους επισκέπτες, που πρώτα παρακολουθούν δεκάδες εθελοντές και παιδιά να καλάρουνε τα δίχτυα για να μαζέψουν τις σαρδέλες, αναβιώνοντας έτσι την πρακτική που είχαν εφαρμόσει οι παλιοί αλιεργάτες της περιοχής για να βγάζουν τα προς το ζην μέσα από τη στεριά.

Η παραδοσιακή αυτή νησιώτικη εκδήλωση έχει γίνει θεσμός και πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου, στην παραλία των Αγκαθωπών, σε μια όμορφη παραθεριστική περιοχή όπου οι επισκέπτες θα ζήσουν ένα λαϊκό πανηγύρι από τα παλιά, παρέχοντάς τους ψητές σαρδέλες που ψαρεύουν οι ντόπιοι ψαράδες μας, συνοδευτική σαλάτα, μαζί με κρασί και ούζο, όλα ως ευγενική δωρεά του Συλλόγου.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας, με την αρωγή του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed