Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το Έθιμο “Για βρεξ’ Απρίλη μου” – Καλύβια Θάσος – Παραδοσιακά Έθιμα Εκδηλώσεις

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας και κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει τα δικά της έθιμα, κάποια εκ των οποίων έχουν τις ρίζες τους στα αρχαία χρόνια. Κάποια από αυτά τηρούνται και στη Θάσο. H παράδοση συνεχίζεται κάθε χρόνο στα Καλύβια Λιμεναρίων.

Ένα πανάρχαιο έθιμο τελείται την δεύτερη μέρα του Πάσχα στα Καλύβια των Λιμεναρίων και λέγεται “Για βρέξ Απρίλη μ΄”. Είναι μια ανοιξιάτικη εκδήλωση για την οποία η παράδοση λέει ότι οι κάτοικοι του νησιού μαζεύονται και παρακαλούν το Θεό να βρέξει για να μην ξεραθούν τα αμπέλια και να υπάρξει καλή παραγωγή τόσο σε σταφύλια όσο και σε γλυκό θασίτικο κρασί.

Μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στους χορούς του Διονυσιακού Κύκλου και συνεχίζεται ως σήμερα, καταδεικνύοντας την αξιοθαύμαστη ικανότητα της ελληνικής παράδοσης να προσαρμόζεται και να διαιωνίζεται..

Σ΄ ένα κόσμο που χάνει τη διαφορετικότητά του, που στερεύει και στενεύει διαρκώς, που ο καθένας μας απομονώνεται, η παράδοση μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, μοχλό δημιουργίας και συνεργασίας, πολύ περισσότερο, στο πλούσιο από παραδόσεις νησί μας.

Ο εορτασμός του «Για βρέξ΄ Απρίλη μ΄» είναι μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις – ίσως η κεντρικότερη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων “Το Κάστρο” , όπου και διοργανώνει την εκδήλωση.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Πάσχα, Απρίλιο.

Κλικ για να δεις στο χάρτη.

Κριτικές

Αφήστε μια κριτική

Πληροφορίες
Εκδήλωση
Τοποθεσία
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Εκδηλώσεις Μακεδονία...

Φορτώνει…

Επερχόμενα Events...

Φορτώνει…
Φορτώνει…
English EN Greek EL