Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation

Διεθνές Φεστιβάλ “ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ” – Καρδίτσα Θεσσαλία – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Ήταν Απρίλιος του 1994, όταν ο Λαογραφικός Χορευτικός όμιλος Καρδίτσας ”ΜΕΝΕΛΑΙΣ”, ως βασικός διοργανωτής, ξεκινούσε για πρώτη φορά την διοργάνωση ”ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ”. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

Νέοι άνθρωποι, με νέες & πρωτοποριακές παρεμβάσεις, αποφασίζουν από κοινού ένα πολιτιστικό ταξίδι, με στόχο την πνευματική & πολιτιστική προσφορά στον τόπο μας & στην πατρίδα μας. Εμπόδια, δυσκολίες, προβλήματα, πολλά & μεγάλα. Πίστη, θέληση, διάθεση πολιτιστικής προσφοράς, αστείρευτη & ατελείωτη.

Τα πρώτα χρόνια η οργανωτική επιτροπή, επιλέγει ως θεματολογία του φεστιβάλ, διάφορες σημαντικές κοινωνικές δράσεις, όπως το έργο & η προσφορά της Unisef, αφιέρωμα στους Γιατρούς του Κόσμου, συνέδριο με θέμα την ”Αγροτική Τέχνη”, εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών, επιθυμεί & προσπαθεί έτσι να παρέμβει με ουσιαστικό & συνάμα χρήσιμο τρόπο σε ζητήματα καθημερινότητας, να ευαισθητοποιήσει στο βαθμό που δικαιούται & μπορεί τον κάθε συμπολίτη μας.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, πως στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται & έκθεση βιβλίου & μάλιστα παιδικού βιβλίου, κάτι το οποίο για πρώτη φορά στην πόλη μας διοργανώνεται, διοργάνωση της όποιας τα αποτελέσματα ήταν & παρέμειναν πολλαπλά χρήσιμα.

Στην πορεία των χρόνων υπάρχει αλλαγή στην θεματολογία της διοργάνωσης, αλλαγή η οποία καθίσταται μόνιμη & αφορά το σημαντικό Εθνικό μας κεφάλαιο & συγκεκριμένα αυτό του Απόδημου Ελληνισμού.

Συμμετοχές αξιόλογων προσωπικοτήτων των γραμμάτων, της τέχνης & της πολιτικής, παραδοσιακά Ελληνικά & ξένα χορευτικά συγκροτήματα, πολλές παράλληλες ποιοτικές εκδηλώσεις, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις, ημερίδες, συναυλίες, φιλοξενίες Αποδήμων Ελληνοπαίδων 2ης & 3ης γενιάς, αποτελούν μέρος του προγράμματος των εκδηλώσεων.

Κορυφαία στιγμή σε όλη αυτήν την πολιτιστική διαδρομή, αποτελεί η διοργάνωση του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Καρδιτσιωτών, διοργάνωση την οποίαν οραματίστηκε & εμπνεύστηκε ο όμιλος ΜΕΝΕΛΑΙΣ, μέσα πάντα από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Καρδίτσα, Θεσσαλία ΤΚ 43100

GPS:

39.364421793309, 21.928027039448

Τηλέφωνο:

-

E-mail:

-

Ιστός:

-

Σχεδίαση Διαδρομής

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Αφήστε μια κριτική

Χρησιμότητα
Τοποθεσία
Εκδήλωση
Προτείνετε
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed

Τελευταίες...

Φορτώνει…

Νεότερα Events..

Φορτώνει…

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα όλες οι εκδηλώσεις λόγω κορωνοϊού ακυρώνονται ή αναβάλλονται για μεταγενέστερη ημερομηνία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους διοργανωτές.

Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

English EN Greek EL